Når en gruppe slet ikke er, hvad den udgiver sig for.

For nylig fik jeg lyst til at melde mig ind i en Facebook-gruppe om Camino de Santiago. Jeg gik ruten for 18 år siden og har skrevet 176 sider om oplevelsen, som kan læses her på hjemmesiden: El Camino. Tanken var at finde et fællesskab med andre camino-vandrere og måske dele min fortælling.

Jeg fandt en gruppe, der så spændende ud: oprettet i 2024 og med over 125.000 medlemmer fra hele verden. Det virkede imponerende. Men da mit opslag blev afvist uden forklaring, blev jeg nysgerrig og kiggede lidt nærmere på, hvem der egentlig stod bag.

Det viste sig, at gruppen havde fået en ny administrator for ganske nylig, og at gruppens indhold og fokus nu var noget anderledes, end jeg havde forventet. Temaet var ikke længere så klart knyttet til pilgrimsruten, nærmest tværtimod – og det fik mig til at undre mig over, hvad formålet egentlig var.

Og her kommer det lille råd:

Man kan faktisk købe eller overtage en eksisterende Facebook-gruppe – og derefter ændre indholdet fuldstændigt. Med en stor mængde medlemmer følger jo også en stor rækkevidde.

Derfor kan det være en god idé lige at se efter, hvem der administrerer en gruppe, og hvornår de sidst er kommet til. Måske stemmer det ikke helt med det, du troede, du meldte dig ind i.

Har du oplevet noget lignende? Eller har du et godt råd til, hvordan man finder fællesskaber, der faktisk handler om det, de lover?

Jeg vil meget gerne høre dine erfaringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *